GP Σάο Πάολο - Sprint: Νίκη Verstappen σε έναν αγώνα γεμάτος μάχες


Ο Max Verstappen κέρδισε με άνεση ακόμη ένα sprint race φέτος, αν και το Interlagos είδε πολλές μάχες στις πίσω θέσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images/Red Bull Content Pool
  • 4/11/2023

Το τελευταίο sprint race της χρονιάς έλαβε χώρα στο Interlagos, υπό καλές συνθήκες. 

Με τους 17 εκ των 20 οδηγών με τη μαλακή γόμα, το ζήτημα των διαφορετικών γομών δεν τέθηκε, σε αντίθεση με άλλα sprints.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen πήρε τα ηνία από τον Norris, ενώ πίσω ο Hamilton πέρασε στη Στροφή 4 τον Perez. Παράλληλα, ο Russell κινήθηκε κατά του Norris και τον πέρασε για τη 2η θέση, γεγονός που άφησε τον πρώτο στην αρχή, τρίτο μετά από μόλις έναν γύρο.

Πίσω, ο Piastri βγήκε για λίγο εκτός κι ήταν 10ος, ενώ δύο θέσεις έχασε ο Perez πέφτοντας 5ος.

Ο Perez, όμως, βρήκε την ευκαιρία του στα φρένα της Στροφής 1 στον 4ο γύρο, και πέρασε ξανά τον 7κις πρωταθλητή, με τον Leclerc να τους πλησιάζει.

Έναν γύρο μετά, ο Norris βρήκε τη δική του ευκαιρία να περάσει ξανά 2ος, με τον Russell να πέφτει 3ος. Μπροστά, ο Verstappen είχε χτίσει μία διαφορά 1,5 δλ. από τους διώκτες του.

Στη βάση της δεκάδας, ο Sainz κρατούσε πίσω τους τους Ricciardo, Piastri, Gasly και Alonso, όντας 8ος και τελευταίος εκ των βαθμολογούμενων οδηγών.

Στον 8ο γύρο, ο Perez πέρασε προσωρινά τον Russell για την 3η θέση, όμως ο Βρετανός κατάφερε να αναιρέσει αυτήν την κίνηση στη Στροφή 4. Ο Μεξικανός τα κατάφερε για τα καλά δύο γύρους αργότερα.

Στη μάχη για την 8η θέση, ο Ricciardo κατάφερε να περάσει τον Sainz, αλλά ο Ισπανός απάντησε (όπως κι άλλοι πριν από εκείνον) στη Στροφή 4. Το ίδιο συνέβη και στον 14ο γύρο, δύο γύρους αργότερα, ενώ ο Piastri πια έψαχνε χώρο να περάσει, και τα κατάφερε επί του συμπατριώτη του.

Πίσω τους, ο Alonso έδινε τη δική του ‘παράσταση’, για την 11η θέση, προσπερνώντας τον Gasly.

Όλες οι μάχες ανάμεσα σε αυτούς τους οδηγούς άφησαν τον Sainz μόνο του στην 8η θέση.

Τελευταία μάχη στον αγώνα ήταν αυτή των Hamilton και Leclerc, τους οποίους ακολουθούσε κατά πόδας ο Tsunoda. Ο οδηγός της Mercedes έχασε μέσα σε δύο γύρους δύο θέσεις, πέφτοντας 7ος.

Μπροστά, ο Verstappen έφτασε ανενόχλητος σε ακόμα μία νίκη σε sprint φέτος, με τον Norris δεύτερο και τον Perez στην τρίτη θέση.